Az alap stratégia

A kezdő tőzsdei befektetőknek ajánlanak egy nagyon jól működő stratégiát. A lényege, hogy szabályos időközönként, mindig ugyanakkor kell vásárolni ugyanolyan összegért részvényt. Mondjuk minden 4. pénteken reggel 100 USD értékben S&P500 indexet. Így az árfolyam mozgásától függetlenül kialakul egy átlagár, ami egy esetleges emelkedő trendben biztosan hasznot jelent. Márpedig ha azt gondoljuk egy részvényről, hogy az jó vétel, akkor biztosan emelkedő trendet kell hosszú távon (itt évekről van szó) produkálnia. Hiába lesz a piacon egy esetleges korrekció vagy akár egy válság, akkor a vásárlást folytatva az átlagárunk egyre lejjebb kerül. A válságnak / korrekciónak márpedig egyszer vége lesz és az olcsón vásárolt részvényeink egy olyan átlagárat képeznek, mely biztos hasznot jelent.

A fent vázolt stratégiából indul ki a bot stratégiája is. A kripto piac, mint ismeretes egy rettentő volatilis piac. Ez azért ideális (szerintem) a botok számára, mert minél gyorsabban elkap egy bot egy trendet és minél gyorsabban bezsebeli a hasznot, annál jobb. Ha elhúzódik a kereskedés ott bármi lehetséges, vagyis ez rizikót jelent. A rángatózó piacot még megfejeljük egy kis tőkeáttéttel, amivel ezt a rángatózást még inkább felerősítjük. A tesztek Binance Futures árakon fognak menni 20x tőkeáttéttel. A bot percenként 10 USD-ért fog vásárolni mindaddig, míg 10% haszon nem teljesül. Ezen tőkeáttétel (leverage) miatt egy mindössze 0,5%-os árfolyam emelkedést (vagy shortolás esetén esést) kíván meg. Ez a kripto piacon nem egy különleges dolog, nagyon sok esetben egy-egy ilyen árfolyam mozgás 1 percen belül megtörténik.

A tesztelés valós adatokkal fog történni. Az első lépés tehát, hogy kell készíteni egy rendszert, ami a Binance árfolyamokat szolgáltatja a botnak és még akár stratégiákat is be lehet építeni. Ha szükséges a rendszer likvidálja a botot, vagy zárja a pozíciót, amennyiben az eléri a célárat. Emellett folyamatos eredményeket szolgáltat. A következő Kereskedő robotról szóló postban erről a rendszerről lesz szó.

Megosztás