Kereskedő robot projekt: Bevezető

Minél többet keresni, minél kevesebb munkával. Ennek az emberi tulajdonságnak köszönhetünk rengeteg úttörő fejlesztést az elmúlt évszázadokban. Az automatizálást és gépek munkába való bevonását minimum a gyártásban használt futószalagig vezethetjük vissza, melyet közismertté Henry Ford tett. Ford gépészmérnökei, közöttük a magyar származású Galamb József 1913-ban tervezte meg az első futószalagot, ezzel forradalmasítva a T-modell gyártási folyamatát. Azóta több mint egy évszázad telt el, a fejlődés megállíthatatlanul robog, átszelve évtizedeket kényelmesebbé és hatékonyabbá téve az emberek életét. Hogy ez jó-e azt ne firtassuk – ellenben tény, hogy az automatizálás a robtok valamint a mesterséges intelligencia megjelenésével az életünk egyre több szegmensében követel magának helyet vagy tovább megyek: megkerülhetetlenné válik.

Az internet megjelenésével a kereskedelemben addig meglévő határok összementek, a pénzügyi szektorban pedig szinte eltűntek. Pénzt eljuttatni (utalni) valakinek ma már természetes (és pláne gyors), de korábban ez egy nagyon is költséges/rizikós/időigényes dolog volt. Ez a sebesség és a határok eltűnése a tőzsdén is érzékelhető lett. A brókerek személyes jelenlétét és szükségességét felváltotta egy felhasználóbarát online felület ami nem dumál bele a stratégiánkba / ad tanácsot (kinek mi). A kereskedés egy jó részét jelenleg is robotok végzik, elemezve a piacot és sok esetben önbeteljesítő jóslatokat teljesítve döntenek vagyonokról, kis túlzással: életről és halálról. 

Az világháló számtalan kereskedési robot elérésének lehetőségét nyújtja. A pár kattintással működőtől a programozhatóig. Engem egyik sem győzött meg. Nem azért mert bármelyikkel komoly gond lenne, de még a legjobban programozható sem tudja azt, amit én szeretnék. Így saját bot írásába kezdtem, mely az éjjel nappal nyitva tartó folyton hullámzó és bárkit pillanatok alatt bedaráló kripto piacot célozza meg.

Megosztás